Mag osteopathie tijdens je zwangerschap?

Tijdens de zwangerschap ondergaat het lichaam buitengewone veranderingen om het groeiend kindje te ondersteunen. Spieren rekken, hormonen worden vrijgegeven, ligamenten verliezen een deel van hun spanning. Het lichaam ervaart heel wat stress.

Dat kan zich uiten in rugpijn, uitstraling in de benen (ischialgie), bekkeninstabiliteit, slapeloosheid, kortademigheid, pijn tussen de schouderbladeren, oprispingen, moeilijke stoelgang, gezwollen voeten of benen, een hoge bloeddruk of vermoeidheid.

De osteopaat ondersteunt het natuurlijke proces van de zwangerschap en de geboorte door het lichaam ten volle te helpen zich aan te passen aan die veranderingen. Met warme zorg worden de meest geschikte technieken gekozen om een maximale veiligheid en comfort voor jou en jouw groeiende baby te voorzien. 

Ook na de bevalling kan je terecht bij de osteopaat. Het lichaam wil terug naar haar oorspronkelijk evenwicht. We helpen jou de baby’s noden tegemoet te komen, zonder die van jou te vergeten.