Start nieuwe reeks relaxatie & aandacht op woensdagochtend en donderdagavond.

In het najaar starten we opnieuw met een nieuwe 5-delige lessenreeks relaxatie & aandachtstraining.
Rust, ontspanning en een herstellende slaap is één van de basispijlers voor een goede gezondheid. Het helpt ons weerstand bieden tegen stress en optimaliseert ons functioneren. Voor veel mensen is ontspannen en aandachtig leven echter moeilijk waardoor ze hun concentratie verliezen, meer angst ervaren, moeilijker presteren of slaapproblemen krijgen.

In de training leert kinesitherapeut en relaxatie & aandachtstrainer Kim Cras hoe je jouw lichaam kan ontspannen en bewust aandacht geven. Je ervaart het verschil tussen leven op automatische piloot en aandachtig leven. Je krijgt technieken aangeleerd om je lichaam en ademhaling te gebruiken om tot rust te komen. Door lichaamsgericht te trainen leer je het verschil opmerken tussen een gespannen en ontspannen toestand. Die lichamelijke gewaarwordingen leer je benoemen en koppelen aan je gedachten en gevoelens. Je krijgt meer aandacht voor het positieve. Na de training ben je in staat om de technieken toe te passen binnen je dagdagelijkse activiteiten en bij situaties waar de spanning stijgt. Zo blijf je stress de baas.

De lessen gaan door in kleine groepjes van maximaal 4 deelnemers.

Reeks woensdagochtend 2/10, 9/10, 16/10, 23/10, 6/11 van 10u30-11u45.

Reeks donderdagavond 7/11, 14/11, 21/11, 28/11, 5/12 van 19u30-20u45